Baldur's Gate 3 patch 5 voegt twee nieuwe modi toe

Geplaatst: 2 december 2023 13:50

Larian Studios is weer lekker op dreef met Patch 5 voor Baldur's Gate 3. De patch bestaat niet alleen uit nieuwe dialogen en cutscenes, maar brengt ook twee nieuwe modi naar de game. Vanaf nu kun je in Baldur's Gate 3 aan de slag met Honour Mode en Custom Mode.

Spelers kunnen weer een grote update voor Baldur's Gate 3 downloaden, want Patch 5 brengt ontzettend veel veranderingen. De standaard bug fixes en Quality-of-Life updates zijn er onderdeel van, maar dat is niet het interessantste. Larian Studios heeft ten eerste nieuwe dialogen en cutscenes toegevoegd voor het einde van de game. Hierdoor ontstaat er een epiloog, waarin je nog eventjes met je bondgenoten kunt reflecteren op het avontuur en eventueel feest kunt vieren. Daarnaast biedt Patch 5 twee nieuwe modi. Veel fans vroegen er al om en Larian Studios heeft geluisterd. Met de Honour Mode word je op de proef gesteld. De moeilijkheidsgraad is te vergelijken met Tactician, maar de eindbazen hebben nu de zogenoemde Legendary Actions. Daarnaast kun je zelf niet opslaan, waardoor save scumming geen optie is. Wanneer een van je bondgenoten sterft, is het ook niet meer mogelijk om hem tot leven te wekken. Aan het eind van je gefaalde of succesvolle poging krijg je toegang tot een statistieken lijst. Weet je te overleven dan krijg je als beloning een achievement en een gouden D20. De Custom Modus geeft spelers juist nog meer vrijheid. In deze modus kun je zelf de moeilijkheidsgraad en allerlei instellingen aanpassen. Zo kun je besluiten dat een Short Rest je volledig geneest of dat multi-classing verboden is. Je kunt hier onze review van Baldur's Gate 3 lezen.

Baldurs Gate 3 Honour Mode

Baldur's Gate 3 is te spelen via de pc en PlayStation 5. Tijdens The Game Awards wordt de releasedatum voor de Xbox Series bekendgemaakt.

Bron: Baldurs Gate 3

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Baldur's Gate 3

Series

-

Uitgever

Larian Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

6 oktober 2020

Ontwikkelaar

Larian Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord