Britse toezichthouder keurt Activision deal voorlopig goed

Britse toezichthouder CMA keurt Microsoft's Activision Blizzard deal voorlopig goed. Microsoft wil de studio overkopen voor zo'n 69 miljard dollar.

Eerder dit jaar hield de CMA de deal tegen, omdat ze bang waren dat het de concurrentie op het gebied van cloud gaming zou schaden. Microsoft moest hierdoor een aangepaste deal indienen om de goedkeuring van de CMA te krijgen. De Britse toezichthouder zegt dat de vernieuwde deal hun zorgen 'substantieel aanpakt' en dat het 'de deur opent naar goedkeuring'. De nieuwe deal houdt in dat Microsoft niet de cloud gaming rechten van Activision Blizzard overkoopt. In plaats daarvan worden deze rechten voor het aangaan van de deal verkocht aan Ubisoft. Het lijkt erop dat deze aanpassing genoeg is om groen licht te krijgen van de CMA. Brad Smith, CEO van Microsoft, liet in een statement op Twitter weten dat het bedrijf blij is met de nieuwe ontwikkelingen.

De deadline voor de deal tussen Microsoft en Activision Blizzard is 18 oktober, maar het lijkt er nu beter uit te gaan zien voor Microsoft. De deadline voor de fusieovereenkomst tussen Microsoft en Activision Blizzard werd in juli verlengd.

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?