Britse waakhond houdt Activision Blizzard-overname tegen

Geplaatst:
Aangepast: 26 april 2023 16:31

De Britste concurrentie waakhond heeft de overname van Activision Blizzard door Microsoft tegengehouden. Dat meldt nieuwswebsite Bloomberg.

De plannen van Xbox om Activision Blizzard over te nemen was vorig jaar groots nieuws, maar ook een punt van discussie. Concurrentie waakhonden van verschillende landen moeten zich over de plannen buigen om te kijken of de overname de concurrentie in de game-industrie niet in gevaar brengt, gezien Activision Blizzard veel populaire games heeft als World of Warcraft, Call of Duty en Overwatch. Er gaan al geruchten rond dat de Europese waakhond de Activision Blizzard-overname nog niet steunt. Nu heeft de Britse concurrentie waakhond CMA (The Competition and Markets Authority) officieel de deal geblokkeerd. Als voornaamste reden geven ze op dat ze vinden dat Microsoft door de overname te veel macht krijgt op het gebied van Cloud-gaming. Zo vindt de waakhond dat als Activision Blizzard exclusief aan de catalogus van de Xbox Game Pass wordt toegevoegd, dat potentiële concurrenten ondermijnd worden en innovatie op het gebied van Cloud-gaming daardoor wordt belemmerd.

Zowel Activision Blizzard als Microsoft hebben aangekondigd bezig te zijn met voorbereidingen om in beroep te gaan tegen deze uitspraak. Wij houden jullie op de hoogte over de laatste ontwikkelingen hierover.

Bron: Bloomberg

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord