Gerucht: Europa is het nog niet eens met Activision overname Microsoft

Geplaatst: 17 januari 2023 09:16

Europa is het mogelijk nog niet eens met de overname van Activision Blizzard door Microsoft. De Europese Commissie gaat zelfs bezwaar maken volgens Reuters.

Vorig jaar kwam het grote nieuws naar buiten dat Microsoft Activision Blizzard ging overnemen. Alleen voordat de deal officieel door kan gaan moet de overname goed gekeurd worden door alle regeringen. In sommige landen mag het doorgaan, maar andere regeringen hebben al hun bezwaar bekendgemaakt. Zo heeft de Amerikaanse Federal Trade Commission en de stad New York Activision Blizzard aangeklaagd vanwege de overname. Nu lijkt het erop dat ook Europa zijn twijfels heeft over de Microsoft deal. Volgens nieuwswebsite Reuters gaat de commissie in de komende weken officieel bezwaar uiten in een statement dat de Activision Blizzard overname niet door kan gaan in zijn huidige vorm. Het is nog geen formele uitspraak, want die wordt uiterlijk 11 april uitgesproken. Dit hoeft niet te betekenen dat de deal hierdoor op losse schroeven staat, maar het betekent wel dat Microsoft zich moet voorbereiden op de formele uitspraak en mogelijk stappen moet gaan ondernemen om concessies te doen.

Alles wat je moet weten over Call of Duty Modern Warfare 21

Er is nog niets officieel naar buiten gebracht van de Europese Commissie, Microsoft of Activision Blizzard dus lees dit bericht met een korreltje zout.

Bron: Reuters

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022)

Series

Call of Duty

Uitgever

Activision Blizzard

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

28 oktober 2022

Ontwikkelaar

Infinity Ward

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord