Ook New York klaagt Activision Blizzard aan

Geplaatst:

Activision Blizzard is nogmaals aangeklaagd. Ditmaal door meerdere partijen van de stad New York.

Activision Blizzard verkeert nog steeds in zwaar water. Het bedrijf heeft namelijk een nieuwe rechtszaak op haar dak gekregen. Daar waar afgelopen zomer de Amerikaanse staat Californië Activision Blizzard aangeklaagde wegens seksuele intimidatie en machocultuur binnen het bedrijf, is het ditmaal de stad New York die een rechtszaak tegen het gamebedrijf aanspant. De aanklacht komt van het New York City Employees' Retirement System en verschillende pensioenfondsen van de brandweer, politie en docenten in de stad. De partijen, die aandelen van Activision bezitten, geven aan dat Activision CEO Bobby Kotick niet geschikt is om te onderhandelen over een overnamedeal met Microsoft. Naar aanleiding van de rechtszaak die afgelopen zomer tegen Blizzard gestart is, eisten de aanklagers dat Blizzard volledig open kaart speelt over wat er allemaal binnen het bedrijf speelt en dat er grondig onderzoek wordt gedaan naar de mate waarin de top, met name CEO Bobby Kotick, op de hoogte was van de seksuele intimidatie en machocultuur binnen het bedrijf. Activision Blizzard werkte aanvankelijk mee aan het onderzoek, totdat op 18 januari dit jaar ineens naar buiten kwam dat Microsoft Activision Blizzard had overgenomen. De aanklagers stellen dat de plotselinge, en volgens hen veel te goedkope, overname het gevolg is van Kotick die nattigheid voelde en zo snel mogelijk van het bedrijf af wilde om niet meer aansprakelijk gesteld te kunnen worden voor wat er zich de afgelopen jaren binnen Activision Blizzard afspeelde. Daarnaast werd nog geen twee maanden later voor meer dan 100 miljoen dollar aan Activision-aandelen gekocht door vrienden en vennoten van Kotick, wat leidde tot een uitgebreid onderzoek naar mogelijke insider trading-praktijken.

Wat deze rechtszaak voor Activision Blizzard en de overname door Microsoft voor gevolgen heeft, is momenteel nog niet bekend.

Bron: Axios
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord