Claims omtrent Sowden House blijken ongefundeert

Geplaatst: 9 juli 2024 18:00
Aangepast: 9 juli 2024 18:01
-

De claims van de Australische componist Freyja Garbett omtrent Sowden House, een game waar voormalig L.A. Noire ontwikkelaars mee in de weer zouden zijn, blijken weinig fundament te hebben. Video Games Deluxe heeft eigenhandig ontkracht dat het met een eigen game bezig is en dat het exclusief aan projecten voor Rockstar werkt.

De naam Sowden House is bij kenners van de Black Dahlia moordzaak niet ongekend. Volgens enkele bekentenissen is het in Los Angeles gelegen pand de locatie waar Elizabeth Short om het leven is gebracht, en dat heeft in 2011 weer voor de nodige inspiratie gezorgd toen Team Bondi druk bezig was met het pluggen van de detectivegame L.A. Noire. Dat enkele voormalig Team Bondi devs hier een vervolg aan zouden willen geven, klonk dan ook vrij plausibel. De inmiddels verwijderde Instagram-post van Garbett klonk dan ook zeer aannemelijk.

LA Noire Black Dahlia

Maar helaas, Video Games Deluxe drukt op 'X for doubt' en drukt het gerucht eigenhandig de kop in. Volgens hen werd Garnett destijds ingeschakeld om muziek te schrijven voor een VR project welke gebaseerd was op een L.A. Noire zaak, welke achteraf op de plank werd gelegd omdat het meer een tech demo was dan wat anders. Om de lokale artiesten toch zo veel mogelijk te supporten, mocht Garnett haar werk afmaken.

Ergens is het jammer dat het nieuws nu al door Video Games Deluxe wordt ontkracht. Eventjes hadden we hoop dat we eindelijk weer eens wat beter speurwerk in de jaren '40 zouden krijgen voorgeschoteld, maar het spoor lijkt dus weer dood te lopen. Laten we hopen dat de L.A. Noire IP geen cold case wordt.

Bron: VGC
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot L.A. Noire

Ontwikkelaar:

Team Bondi

Uitgever:

Rockstar Games

Release:

17 mei 2011

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord