Cooking Mama IP-houder wint zaak tegen uitgever Cookstar

Geplaatst:
Aangepast: 18 november 2022 17:42

Office Create, de IP-houder van de kookgame-franchise Cooking Mama, heeft de zaak tegen Cookstar uitgever Planet Entertainment gewonnen. Dat blijkt uit een statement op Office Create's website.

Cooking Mama Cookstar verscheen in 2020 op de Nintendo Switch en later op de PlayStation 4. De game werd niet goed ontvangen door het publiek. Hoewel het leek op gewoon een mislukt deel in de franchise kreeg het een paar maanden later een juridisch staartje. Het begon met dat Cooking Mama Cookstar om juridische redenen uit de eShop verwijderd werd. Kort daarna kwam het nieuws naar buiten dat Cooking Mama Cookstar uitgever Planet Entertainment voor de rechter was gesleept door Office Create.

Wat bleek is dat Office Create niet blij was met Cookstar en niet wilde dat de simulatiegame werd uitgebracht voordat de game was verbeterd. Planet Entertainment heeft daar niet naar geluisterd en heeft Cookstar gewoon uitgebracht. Volgens de uitgever konden ze Cooking Mama Cookstar gewoon uitbrengen. Het bleef daarna stil rond het conflict, maar nu heeft Office Create een update geplaatst. De IP-eigenaar vertelt dat de Internationale Kamer van Koophandel heeft erkend dat Office Create in het gelijkstaat en dat Cooking Mama Cookstar uit de schappen gehaald moet worden. De IP-houder zegt daar nu mee bezig te zijn en kondigde ook aan dat de game digitaal al niet meer verkrijgbaar is.

Cooking Mama IPhouder klaagt uitgever aan

Cooking Mama Cookstar is binnenkort nergens meer te koop.

Bron: Office Create

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Cooking Mama Cookstar

Series

-

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

-

Platforms

Nintendo Switch

Releasewindow

Maart 2020

Ontwikkelaar

-

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord