Cooking Mama Cookstar

  • Eerste releasedatum Maart 2020
  • Platformen Nintendo Switch
  • Genre Simulatie
  • Gameliner score -

Uitgever Cooking Mama: Cookstar mocht game gewoon uitbrengen

Het uitgebreide verhaal rondom Cooking Mama: Cookstar krijgt nog een staartje. De uitgever van Cooking Mama: Cookstar mocht de game naar eigen zeggen namelijk gewoon uitbrengen.

Een paar weken geleden kwam Cooking Mama: Cookstar uit op de Nintendo Switch. Het duurde echter niet lang voordat Cooking Mama: Cookstar uit de eShop verdween. Volgens ontwikkelaar 1st Playable was dit vanwege een dispuut tussen Cooking Mama-eigenaar Office Create en uitgever Planet Entertainment. Gisteren gaf Cooking Mama-eigenaar Office Create middels een persbericht aan dat Planet Entertainment Cooking Mama: Cookstar zonder toestemming van Office Create had uitgebracht. De game was volgens Office Create nog niet goed genoeg voor een release en in plaats van de game te verbeteren, werd deze gewoon gelanceerd. Office Create vond dit zo erg, dat ze niet alleen de game uit alle winkels hebben laten verwijderen, maar hebben ook aangegeven Planet Entertainment voor de rechter te slepen. Uitgever Planet Entertainment reageert nu via Twitter zelf op de situatie. Volgens Planet Entertainment was Office Create inderdaad niet tevreden over bepaalde aspecten van de game, maar die vielen volgens Planet Entertainment totaal buiten de scope van de opdracht die zij hebben aangenomen. Daarnaast staat volgens Planet Entertainment nergens in hun contract dat zij de game niet hebben mogen uitbrengen. Volgens Planet Entertainment hadden zij dus gewoon het recht de game uit te brengen, ondanks de creatieve meningsverschillen met Office Create.

Welke partij er nu gelijk heeft, valt nog te bezien. Wat dit verder voor gevolgen heeft voor de game, is momenteel ook niet bekend.

BRON Planet Entertainment

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?