De aankondigingen van de Indie World Showcase 17-04

Geplaatst:
Aangepast: 23 april 2024 21:21

Op woensdag 17 april vond er weer een nieuwe Nintendo Indie World plaats, waar de nodige indie games in het zonnetje werden gezet. Hier kun jij een overzicht vinden van alle games die tijdens deze presentatie voorbijkwamen.

SteamWorld Heist II

De grootste aankondiging die voorbij kwam was die van Steamworld Heist II. Dit is een vervolg op de in 2015 verschenen tactical shooter en verschijnt 8 augustus op de Nintendo Switch. In onze SteamWorld Heist review waren we al aardig te spreken over deze game. In SteamWorld Heist II verken je de oceaan in plaats van de ruimte en kom je net als in diens voorganger in de nodige tactische shoot-outs terecht. Deze keer moet je uitzoeken, waarom het water van de Great Sea vergiftigd is een wie daar achter zit.

Little Kitty: Big City

Little Kitty: Big City, gaat met de titel van schattigste Indie World-aankondiging ervandoor. In deze schattige game speel je als een kleine kat die verdwaald raakt in een grote stad. Het is aan jou om de weg terug naar je comfortabele leven terug te vinden, of je kan natuurlijk de nodige 'catchievements' behalen die in de stad te behalen zijn. Zo kan je dingen duwen, of dieren en mensen helpen met hun problemen. Psst, er zijn ook 40 unieke hoedjes die de kat kan dragen in deze game. Little Kitty: Big City verschijnt 9 mei op de Nintendo Switch.

SteamWorld Heist II

Yars Rising

De ontwikkelaars van Shantae en River City Girls kwamen ook langs met een nieuwe game. In Yars Rising speel je als de jonge hacker Emi Kimura die het op gaat nemen tegen de mysterieuze QoTech, om de donkere geheimen van het bedrijf aan het licht te brengen. Deze side-scrolling Metroidvania game moet ergens dit jaar verschijnen op de Nintendo Switch, maar er is helaas nog geen exacte releasedatum bekend.

Refind Self: The Personality Test Game

Vind jezelf in Refind Self: The Personality Test Game. Als een android wiens maker onlangs is overleden, moet zij nu haar eigen weg zien te vinden in de wereld. Met verschillende activiteiten en keuzes die je voor de android maakt vorm je een unieke persoonlijkheid. Wie weet leer je ook wat over jezelf? Refind Self: The Personality Test Game verschijnt ergens deze zomer op de Nintendo Switch. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Yar Rising

Andere games die voorbijkwamen tijdens de Indie World

  • Creëer je eigen stickerbedrijf met Sticky Business. Deze game is vanaf vandaag beschikbaar op de Nintendo Switch
  • In Antonblast moet je de geliefde Spirit-verzameling van Anton terugstelen van de duivel. Antonblast is al beschikbaar op Steam en verschijnt op 12 november als een tijdelijke console exclusive op de Nintendo Switch
  • Beklim de bergen als een kikker in de game Valley Peaks. Als het goed is kan je dit jaar nog beginnen met beklimmen van de bergen op de Nintendo Switch.
  • Zoek naar antwoorden in een mysterieus, Barok huis in Lorelei and the Laser Eyes. De game is vanaf 9 mei te vinden op de Nintendo Switch.
  • Verbeter de wereld in Europa. De demo van de game is vanaf nu te spelen op de Nintendo Switch. Een releasedatum is nog niet bekend.
  • Red met Splinter uit een andere diminsie met Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate, die ergens in juli verschijnt op de Nintendo Switch.
  • Cat Quest III kwam ook voorbij tijdens de Indie World. De releasedatum is 8 augustus.
  • Borduur vanaf nu verschillende patronen in Stitch op de Nintendo Switch.

Europa

Wat vond jij van deze Nintendo Indie World Showcase? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Nintendo

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot SteamWorld Heist II

Series

-

Uitgever

Thunderful Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

8 augustus 2024

Ontwikkelaar

Thunderful Games

Gameliner Awards

-

Reacties
Avatar ZenigameDirect
ZenigameDirect

17 april 2024 om 18:42

Prima showcase, alleen jammer dat de impact van de aankondigingen zo overschaduwd werd door teleurgestelde Silksong fans.

Avatar Juggy
Juggy

17 april 2024 om 18:54

@ZenigameDirect dit is al sinds 2019 een issue. Snap ook niet dat men nog steeds alle showcases bekijkt in de hoop dat Silksong voorbij komt

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord