Dit is waar PS5 Pro Enhanced games aan moeten voldoen

Geplaatst: 2 april 2024 20:43
Aangepast: 2 april 2024 20:43

Met de vermeende aankomende aankondiging van de PlayStation 5 Pro, moet de prestatie van games worden opgeschroefd. Dit is waar games met het PS5 Pro Enhanced label aan moeten voldoen.

Insider Gaming heeft details verkregen over de eisen waaraan games moeten voldoen om het PS5 Pro Enhanced label te krijgen, in aanloop naar de verwachte aankondiging van de PS5 Pro later dit jaar. Dit label, dat voorheen intern bekend stond als Trinity Enhanced, staat voor games die gebruikmaken van de verbeterde hardware van de PS5 Pro om betere prestaties te bieden. Voor de PS5 Pro streeft PlayStation naar een Pro-exclusieve grafische modus voor games met een opgeschaalde 4K-resolutie, een constante 60FPS en verbeterde ray tracing-effecten. Deze prestatieboost wordt mogelijk gemaakt door sneller RAM en een grotere, snellere GPU in vergelijking met de standaard console. Games kunnen het label ook verdienen door een hogere resolutie of framerate te bieden, of door PS5 Pro ray tracing-effecten te gebruiken. Technisch expert Richard Leadbetter van Digital Foundry suggereert echter dat veeleisende titels zoals GTA 6 mogelijk geen 60FPS halen op de PS5 Pro vanwege beperkingen in de CPU, die slechts 10% meer GHz heeft dan het standaardsysteem.

Naar verluidt wordt de PS5 pro later dit jaar onthuld en uitgebracht.

Bron: Insider Gaming
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord