EA trekt stekker uit Respawns Star Wars shooter

Geplaatst:
Aangepast: 23 april 2024 10:06

EA heeft besloten om niet verder te gaan met de first-person Star Wars shooter die men bij Respawn had ondergebracht. Het in 2022 aangekondigde project wordt vroegtijdig in een Sarlacc Pit gemieterd om de focus op Apex Legends en de Jedi-serie te kunnen leggen.

Het nieuws volgt op een toch al ongemakkelijke mededeling dat EA wereldwijd zevenhonderd man op straat zet. EA's president Laura Miele verklaart dat het nooit makkelijk is om weg te lopen van een project, maar dat het voor nu het beste is dat Respawn zich focust op hetgene waar men zich al mee bewezen heeft, zijnde Apex en de Jedi-game reeks.

Star Wars Jedi Survivor

Respawn’s unique ability to connect with players and create exceptional game experiences is unrivaled in entertainment. As we’ve looked at Respawn’s portfolio over the last few months, what’s clear is the games our players are most excited about are Jedi and Respawn’s rich library of owned brands.Knowing this, we have decided to pivot away from early development on a Star Wars FPS Action game to focus our efforts on new projects based on our owned brands while providing support for existing games.It’s always hard to walk away from a project, and this decision is not a reflection of the team’s talent, tenacity, or passion they have for the game. Giving fans the next installments of the iconic franchises they want is the definition of blockbuster storytelling and the right place to focus.

Ach ja, gelukkig staan er nog talloze Star Wars games op de planning die vooralsnog wel verschijnen. Zo is Respawn naar verluidt al bezig met de opvolger van Jedi: Survivor en kan Yves Guillemot van Ubisoft ook niet wachten om de open wereld van zijn baanbrekende Star Wars-game genaamd Star Wars Outlaws met de wereld te delen.

Bron: VGC
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord