Ed Boon onthult meer info over Mortal Kombat 1

Geplaatst:

Na 30 jaar Mortal Kombat is het tijd voor een nieuw tijdperk. Ed Boon vertelt in een interview met PlayStation Blog meer over de aankomende vechtgame.

Om te beginnen wordt er meer duidelijkheid geschept over de zogenaamde Kameo Fighters. Via een tweede rooster aan personages kun je een partner kiezen die jou ondersteunt in het gevecht tegen je opponenten. Je kunt ze echter niet spammen - ze werken met een timer. Je kunt Kameo Fighters het beste inzetten om je combo's te verlengen. Ed Boon gebruikt Tekken Tag Tournament als vergelijkingsmateriaal; het zal ongeveer zo gaan werken. Kameo Fighters zijn ontstaan toen twee ideeën gemixt werden tijdens de designfase van Mortal Kombat 1. In eerste instantie wilden ze elk personage een unieke vaardigheid geven die invloed zou hebben op de gameplay. Boon wilde echter iets designen, waar iedereen van kon meegenieten. Combineer die ideologie met het feit dat fans al een tijdje zeuren om de 2v2 Tag modus - die voor het laatst gezien werd in Mortal Kombat 9 - en voilà: Kameo Fighters zijn geboren. Op lancering zullen er tussen de 15 en 20 Kameo Fighters beschikbaar zijn. Ed Boon teaset dat de meest belachelijk personages overwogen worden om een Kameo Fighter te worden. Post-launch gaat Mortal Kombat 1 meer van dit soort personages ontvangen. Elke Kameo Figher heeft een eigen Fatality en voert precies de helft van de Fatal Blow uit.

Zo en nu gaan we even kijken wat Ed Boon nog meer gezegd heeft. Het is bevestigd dat Mortal Kombat 1 functioneert als een reboot. Ondanks dat het einde van Mortal Kombat 11 zeker wel invloed heeft - zoals het brengen van Fire God Liu Kang - worden er nieuwe verhalen vertelt met een verse insteek. Boon wil nog niet zeggen wie ditmaal de grote schurk is, maar diverse klassieke Mortal Kombat bad guys maken een terugkeer. Mortal Kombat 1 heeft nieuwe gamemodi, maar één ding is zeker: het is niet de Krypt. Spelers kunnen op een andere manier cosmetische items ontgrendelen, aldus Ed Boon. Over de online gamemodi wil hij nog niks kwijt. Vond je dat de stages er fantastisch uitzagen? Dit komt dus voornamelijk door het SSD geheugen van de current-gen consoles. Door gebruik te maken van deze hardware kon NetherRealm zeer gedetailleerde stages designen, zonder dat het een uur duurt om ze in te laden. Tot slot vertelt Ed Boon een grappig weetje: sommige Fatalities worden afgekeurd. Waarom? Omdat ze te goor en te bruut zouden zijn. Is dat mogelijk, joh?

Check hier de eerste gameplaybeelden van Mortal Kombat 1.

Mortal Kombat 1 1Mortal Kombat 1 1Mortal Kombat 1 1Mortal Kombat 1 1

Mortal Kombat 1 is beschikbaar vanaf 19 september voor de pc, Xbox Series X|S, PlayStation 5 en Nintendo Switch.

Bron: PlayStation Blog
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mortal Kombat 1

Series

Mortal Kombat

Uitgever

Warner Bros. Games

Reviewscore

Platforms

Pc, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

19 september 2023

Ontwikkelaar

NetherRealm Studios

Gameliner Awards

Best of gamescom 2023

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord