Een Final Fantasy 8 remake lijkt zeer onwaarschijnlijk

Geplaatst: 11 februari 2024 19:40

Ondanks het succes dat Square Enix heeft met de remakes van Final Fantasy 7, lijkt een moderne versie van Final Fantasy 8 niet iets te zijn waar hevig geïnvesteerde ontwikkelaars interesse in hebben. Zowel Naoki Hamaguchi - de director achter de FFVII remake - en Yoshinori Kitase - de toenmalige director achter FFVIII - lijken daar met een hele grote boog omheen te willen lopen, mocht het aanbod ooit op rafel belanden.

In een gesprek met IGN opperen beide heren valide redenen om af te zien van een Final Fantasy 8 remake. Niet alleen zou een substantieel gedeelte van de game rigoreus op de schop moeten - waaronder het bijzonder stat-heavy Junction systeem waar niet iedereen even blij van werd - maar het zou ook nog eens jaren aan ontwikkeltijd kosten om een game van dat formaat te remaken. Zo claimt Kitase dat een game als Final Fantasy 6 al twintig jaar ontwikkeltijd nodig zou hebben om deze te remaken. Een game als Final Fantasy 8 remaken is dan ook niet iets wat je eventjes besluit te doen.

Final Fantasy 81

I've worked out that trying to recreate that kind of volume of content you had in the RPGs back then in the modern day really is not something you can take up lightly. It's such a massive investment of time and effort that we really have to think very hard about taking on any kind of project like that.

Ook Naoki Hamaguchi geeft te kennen dat hij na de Final Fantasy 7 trilogy wel klaar is met het remaken van genummerde Final Fantasy games. Mocht het moment zich voordoen dat Kitase hem benadert om aan een nieuwe remake te beginnen, dan wordt dat respectvol beantwoord met een dikke "nee", alvorens hij zich omdraait en weg stiefelt.

Afijn, gelukkig hebben we Final Fantasy 7 Rebirth nog, waarvan je onze preview alvast kunt checken.

Bron: IGN
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Final Fantasy VIII Remastered

Series

Final Fantasy

Uitgever

Square Enix

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

3 september 2019

Ontwikkelaar

Square Enix

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord