Een mix van horror en Disney-animatie: Bye Sweet Carole

-

Zeg maar gedag tegen de nieuwe titel van Chris Darril (Remothered) en Maximum Entertainment. Het gaat om Bye Sweet Carole; een sidescrolling horrorgame met een Disney-achtige tekenstijl.

Tijdens de Indie Horror Showcase van DreadXP kwamen er enorm veel interessante horrorgames voorbij. Denk hierbij aan The Thing: Remastered, maar ook gloednieuwe projecten doken op. Vandaag maken we kennis met Bye Sweet Carole. Het eerste wat opvalt aan deze titel is de kunststijl. Het is namelijk gebaseerd op de Disney-animatiefilms van vanouds. Je speelt echter niet als Sneeuwwitje, maar als Lana Benton. Ze is op zoek naar haar vermiste beste vriendin Carole Simmons en tegelijkertijd ontrafelt ze de duistere geheimen achter het Bunny Hall weeshuis. Terwijl Lana deze avonturen beleeft, bevindt ze zich tussen twee dimensies. Het Corolla koninkrijk wordt beïnvloed door de sinistere Mr.Kyn, de achterbakse uil Velenia en een leger aan konijnen gemaakt van teer. Het gehele avontuur is met de hand getekend en de animaties stammen af van de cinematografische technieken geïnspireerd op de grootste animatiefilms. Bye Sweet Carole is een mix van survival/horror en old-school platform uitdagingen, terwijl het narratief geschreven door Chris Darril de boventoon voert. Als kers op de taart kan Lana zo nu en dan transformeren in een konijntje. Ben je al verkocht?

Bye Sweet Carole wordt beschikbaar gemaakt in 2025 voor de pc, Xbox Series X|S, PlayStation 5 en Nintendo Switch.

Bron: Maximum Entertainment
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Bye Sweet Carole

Ontwikkelaar:

Little Sewing Machine

Uitgever:

Maximum Entertainment

Release:

2025

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
NSW
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord