Eerste gameplaybeelden Dragon Age: The Veilguard onthuld

Geplaatst: 11 juni 2024 17:01
Aangepast: 14 juni 2024 18:03
-

We kunnen eindelijk genieten van de eerste gameplaybeelden van Dragon Age: The Veilguard! Check hier de kakelverse gameplaytrailer.

Het heeft een aantal jaren mogen duren, maar dan heb je ook wat. Dragon Age: The Veilguard is de aankomende RPG van BioWare en vandaag laat de ontwikkelaar samen met uitgever Electronic Arts de eerste gameplaybeelden zien. Het draait allemaal om het ontwikkelen van je eigen personage. Spelers kunnen kiezen uit zes facties: Antivan Crows, Gray Wardens, Shadow Dragons en nog drie meer. Het is in ieder geval zeker dat de diepe wortels in Thedas gevestigd blijven - ongeacht welke factie je kiest. BioWare claimt verder dat spelers hun Inquisitor uit Dragon Age: Inquisition kunnen customizen. Ja, want jouw vorig personage heeft flinke impact op het begin van het Dragon Age: The Veilguard-verhaal. De onderstaande gameplaybeelden focussen verder op Rook en Varric. Het tweetal baant zich door de stad, genaamd Minrathous.

Dragon Age: The Veilguard werd tijdens de Xbox Games Showcase officieel uit de doeken gedaan.

Dragon Age: The Veilguard is later dit jaar beschikbaar voor de pc, Xbox Series X|S en PlayStation 5.

Bron: EA
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Dragon Age: The Veilguard

Ontwikkelaar:

BioWare

Uitgever:

Electronic Arts

Release:

Q4 2024

-

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Avatar Anita
Anita

11 juni 2024 om 18:48

Genieten is een zeer groot woord, maar het is in ieder geval niet zo verschrikkelijk als de zeer slechte trailer van zondag. De character design is nog steeds te cartoonisch, maar de wereld zit er in iedergeval goed uit. Oude bekende en banter zorgen nu al voor de kwaliteit. Voor een open wereld game ziet het er erg lineair uit, maar dat is vaak in het begin van een Dragon Age game. Rip de goede real time strategy en het besturen van de companions. We moeten blijkbaar de actiegame combat in, om nieuwe zieltjes te winnen. Het interface ziet er hetzelfde uit als Hogwarts Legacy en dat is niet bepaald een compliment. Er is wat meer hoop, maar ik denk niet dat we een sterk narratief met ingewikkelde gameplay en combat moeten verwachten. Ik denk dat fans vooral de game zullen kopen om het verhaal van Solas af te ronden en omdat we eindelijk Tevinter mogen verkennen. Maar of dat BioWare gaat redden is de grote vraag.

Avatar Juggy
Juggy

12 juni 2024 om 09:58

@Anita hahaha ik zei het toch, het wordt niet schrijnend. Ik las trouwens dat deze Dragon Age-game geen échte open-wereld game wordt, maar meer een soort missiestructuur aanhoudt. Geen idee of dat een beetje in lijn is met de andere games uit de reeks, maar de vergelijking met Mass Effect werd al snel gemaakt

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord