Einde voor Game Mania, winkels sluiten per direct

-

Winkelketen Game Mania heeft vandaag officieel het faillissement aangevraagd nadat er geen overnamekandidaat is gevonden. De fysieke winkels sluiten hun deuren vanaf morgen, terwijl de webwinkel voorlopig open blijft.

Game Mania, ooit een belangrijke speler in de verkoop van computergames en bordspellen, had in 2019 nog 75 vestigingen, maar telde anno 2024 nog slechts 30 winkels in Nederland en België. De snelle digitalisering, toenemende concurrentie en stijgende kosten zijn enkele van de factoren die het bedrijf parten speelde. Game Mania vroeg in juni al uitstelling van betaling aan. Maar ondanks een door de rechter verleende termijn van drie maanden om een koper te vinden, bleek de zoektocht vergeefs. En dus valt het doek voor de keten waar we allemaal wel eens naar binnen zijn gewandeld, al was het niet alleen al uit nieuwsgierigheid. Het doek is gevallen voor de keten; Game Mania heeft per direct de deuren van al haar vestigingen gesloten. In een statement bedankt het bedrijf haar medewerkers, klanten en handelspartners voor hun jarenlange steun.

Gamemania

Het is een triest einde voor een keten die jarenlang een vertrouwde naam was in de gamewereld. Voorlopig blijft de webwinkel nog open, maar de toekomst van het merk is onzeker.

Bron: Gamemania

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord