Embracer Group zet Saber Interactive in de verkoop

Geplaatst:

Eerder waren er al geruchten dat Embracer Group Saber Interactive te koop had gezet, maar nu is het echt officieel. Embracer Group verkoopt Saber Interactive door.

Embracer Group heeft de verkoop aangekondigd van geselecteerde activa van Saber Interactive, een stap die tevens resulteert in de stopzetting van al Embracer's activiteiten in Rusland. De aankoopprijs van 247 miljoen dollar is inclusief overgenomen verplichtingen en is bedoeld om de kasstroom te verbeteren en de schuldenlast te verlagen. De koper, Beacon Interactive, geleid door Saber Interactive mede-oprichter Matthew Karch, gaat de activa overnemen. Lars Wingefors, CEO van Embracer, ziet dit als een voor beide partijen voordelige beslissing, die de continuïteit van de werkgelegenheid voor ontwikkelaars waarborgt en de financiële flexibiliteit vergroot. De transactie omvat ook een voorziening voor een aanvullende vergoeding op basis van toekomstige doorverkoop van de activa. Na de verkoop behoudt Embracer wel nog belangrijke bedrijven, IP's en publicatierechten. De transactie maakt deel uit van Embracers bredere herstructureringsinspanningen en zal naar haar verwachting een positief effect hebben op de vrije kasstroomgeneratie.

Wat is het volgende hoofdstuk in de Embracer Group herstructureringssaga?

Bron: Embracer Group
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord