Check hier alle The Triple-i Initiative content

eSports: Chiquita is eerste vrouwelijke gamer in NBA 2K League

Geplaatst: 19 april 2019 15:45

Voor het eerst sinds de oprichting van de NBA 2K League maakt een vrouw onderdeel uit van een team. Chiquita "Chiquita" Evans komt uit voor Warriors Gaming Squad en heeft inmiddels haar eerste speelminuten erop zitten.

Niet alleen is Chiquita de eerste vrouwelijke gamer die meedoet aan de digitale basketbalcompetitie, ook is zij de eerste vrouwelijke speelster die in de NBA 2K League heeft gescoord. Doordat haar medespeler Xavier "Type" Vescovi het niet ging redden om aanwezig te zijn tijdens de vierde ronde van de competitie, werd Chiquita gevraagd zijn plaats in te nemen. In haar eerste wedstrijd stond ze met haar ploeggenoten tegenover het team van Blazer5 Gaming en wist ze zelfs haar eerste bal in het netje te krijgen met een mooie driepunter vanaf de zijlijn. Over de hele wedstrijd gezien scoorde Chiquita zes punten, had ze drie rebounds en twee steals. Helaas was dit voor haar en Warriors Gaming Squad niet voldoende om de overwinning uit het vuur te slepen. De tweede wedstrijd van de avond wisten ze wel te winnen met 74-55 van Cavs Legion GC.

Warriors Gaming Squad komt in de vierde week van de competitie, op 2 mei, weer in actie en zij nemen het dan op tegen Wizards District Gaming.

Bron: Twitter
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot NBA 2K19

Series

NBA 2K

Uitgever

2K Sports

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

11 september 2018

Ontwikkelaar

Visual Concepts

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord