eSports: Rogue wint voor de eerste keer de LEC

Geplaatst:

Afgelopen weekend vond de halve finale en finale van de LEC Summer Split, het Europese League of Legends kampioenschap, plaats. Na drie jaar wist Rogue eindelijk een finale te winnen en dat deden ze in een vol stadium in Malmö.

Sinds Rogue onderdeel is van de LEC eindigde ze de Split altijd in de top drie, maar kwamen ze in de play-offs net te kort om de finale te winnen. De tweede en derde plek leek dan ook voorbestemd te zijn voor het team. Dit weekend verliep het echter anders. Op de zaterdag wist Rogue met 3-1 Fnatic te verslaan op dominante wijze. Niemand geloofde erin dat Rogue in de finale G2 Esports zou kunnen verslaan, maar alle twijfels moesten al gauw overboord worden gezet. Na drie jaar vond de finale van de LEC weer plaats in een stadium en tienduizend mensen zagen hoe Rogue de sterren van de hemel speelde. G2 Esports wist in de tweede game bijna terug te komen dankzij een goed moment van CaPS, maar het mocht niet baten. De winnaars van de LEC Spring Split 2022 werden weggespeeld. Na drie games was de finale alweer over en mochten de spelers van Rogue eindelijk de trofee aanraken.

Het mooiste moment van de avond was nog wel dat Odoamne, een speler die al jaren aanwezig is in de scene, voor de eerste keer een finale won. En dat leverde emotionele beelden en een interview op. Ook voor de midlaner Larssen was het bijzonder, want als Zweed mocht hij voor zijn eigen landgenoten de trofee omhooghouden.

Nu de Summer Split van de LEC officieel voorbij is, maakt iedereen zich alweer klaar voor het Wereldkampioenschap League of Legends. Rogue, G2 Esports, Fnatic en Mad Lions representeren dit jaar Europa.

Bron: Twitter

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord