FIFA 18 onder druk door gamers

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Na het debacle dat lootcrests heet in Star Wars Battlefront 2, staat ook FIFA 18 onder druk van gamers. In FIFA zit al geruime tijd Ultimate Team waar je eveneens door geld te spenderen, mogelijk betere spelers kunt krijgen.

Dit laatste is juist hetgeen dat tegen de borst stuit van veel gamers. Daarom is in het kader van Black Friday de term #fixfifa in het leven geroepen. Veel gamers worden opgeroepen om niet in te gaan op de aanbiedingen die op Black Friday plaats vinden. De kans dat je een sterke speler krijgt, zoals een Ronaldo, is erg klein. Je kunt als gamer hierdoor enorm veel geld spenderen terwijl je geen garantie hebt dat je daardoor een betere speler krijgt. Dit in combinatie met het feit dat de game nogal wat glitches en exploits kent, maakt het dat gamers even genoeg hebben van EA.

Een goede game is van belang voor een uitgever, immers verkoopt een sterke game. De vraag is of de balans daar is dat iedereen een gelijke kans maakt in een game en dat de game niet beter wordt door aankopen.

Bron: Polygon
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot FIFA 18

Series

FIFA

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

29 september 2017

Ontwikkelaar

EA Vancouver

Gameliner Awards

-

Lees meer