Films: Originele Luigi niet te spreken over Super Mario Bros.-film

Geplaatst: 17 november 2022 22:40
Aangepast: 17 november 2022 22:40

Fans hebben al de nodige kritiek gehad na de eerste trailer van de nieuwe Super Mario Bros. film. Nu mengt ook John Leguizamo zich in de discussie door zijn onvrede te uiten.

Als je de eerste Super Mario Bros. film uit 1993 hebt gezien, dan ken je John Leguizamo waarschijnlijk nog wel. Hij vertolkte in die film de rol van Luigi, Mario's onhandige broertje. In een interview uit hij zijn onvrede over de casting van de nieuwe Super Mario Bros. film. Hij valt vooral over het feit dat er te weinig diversiteit is terug te vinden in de cast van de nieuwe filmadaptatie. Sterker nog, Leguizamo ziet vooral achteruitgang in de diversiteit van acteurs en volgens hem is hij niet de enige die die mening is toegedaan.

Ik heb heel veel mensen gesproken tijdens Comic Con en iedereen vond het origineel ontzettend leuk. Daarentegen voelen ze niets bij de nieuwe Super Mario Bros. film. Ik ben niet bitter, het is gewoon jammer. Destijds vochten Annabel Jankel en Rocky Morton keihard voor me omdat ik Latino ben. De studio wilde mij eigenlijk niet. Ze vochten zo hard en nu gaat het allemaal weer achteruit doordat er geen mensen van kleur zijn gecast.

Super Mario Bros film John Leguizamo

De nieuwe Super Mario Bros. film staat gepland om op 7 april 2023 in de bioscopen te verschijnen.

Bron: IndieWire
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord