Football Manager krijgt vrouwenvoetbal

Geplaatst:

De voetbalmanagementgame Football Manager krijgt vrouwenvoetbal. De dameselftallen worden in de toekomst aan de hoofdgame toegevoegd.

Football Manager heeft onlangs bekendgemaakt haar games in de toekomst uit te willen gaan breiden met vrouwenvoetbal. Dit wil ze doen omdat enerzijds de populariteit van vrouwenvoetbal steeds groter wordt, maar er anderzijds nog steeds een erg grote ongelijkheid te vinden is in de sportwereld tussen mannen en vrouwen. In een persbericht laat ontwikkelaar Sports Interactive weten dat het echter wel nog even gaat duren voordat de dames in Football Manager op het veld te zien zijn. Volgens Sports Interactive is het namelijk zo dat er flink gesleuteld moet gaan worden aan de engine waar Football Manager op draait. Zo berekent de engine bijvoorbeeld aan de hand van de hoogte van de keeper hoe hoog er op het doel geschoten moet worden. Gezien vrouwen gemiddeld kleiner zijn dan mannen, kan dit voor problemen zorgen. Ook moeten er aanpassingen gedaan worden aan zaken als het transfer-systeem. Volgens Sports Interactive gaat het dan ook nog wel een tijdje duren voordat vrouwenvoetbal aan Football Manager toegevoegd kan worden.

Volgens Sports Interactive is vrouwenvoetbal nog niet aanwezig bij de volgende release van Football Manager.

Bron: Sports Interactive
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Football Manager 2021

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox One, Nintendo Switch, Xbox Series

Releasedatum

24 november 2020

Ontwikkelaar

Sports Interactive

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord