Fortnite mag van Apple terugkeren naar iOS

Geplaatst:
Aangepast: 9 maart 2024 20:15

In een plot twist die maar weinigen zagen aankomen, heeft Apple besloten de strijdbijl te begraven en Epic Games weer toe te laten tot de heilige hallen van de iOS App Store. Na een clash die leek op een episch Fortnite-gevecht, met de Europese Unie als onverwachte game-changer, mag Epic vanuit hun Zweedse fort weer hun eigen appwinkel runnen op iPhones en iPads.

Voor wie het gemist heeft: Epic en Apple waren al een tijdje verwikkeld in een digitale showdown, compleet met rechtszaken en de tijdelijke verdwijning van Fortnite uit de App Store. Waar de twee partijen over ruzieden?: Die sappige 30% commissie van Apple en hun alleenheerschappij over apps en betalingen. Maar met de nieuwe EU-regels die de deur openzetten voor alternatieve appwinkels, lijkt Epic voorlopig de strijd met de Amerikaanse gigant te winnen. Of dit écht het einde is van deze soap, valt nog te bezien.

Helemaal peis en vree is het sowieso nog niet in app-land. Ook al zijn de Epic-poorten weer geopend, Apple blijft een vergoeding eisen van ontwikkelaars. Maar nu, met een hersteld account, lijkt Epic klaar voor een nieuwe ronde in de App Store arena.

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Fortnite

Series

-

Uitgever

Epic Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

25 juli 2017

Ontwikkelaar

Epic Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord