Gameplay: Eerste Super Mario Bros. Wonder gameplay onthuld

Geplaatst:

Verwacht het onverwachte in Super Mario Bros. Wonder! Check hier de eerste gameplaybeelden afkomstig uit de Super Mario Bros. Wonder Direct.

Voor het nieuwe Mario-avontuur verkassen onze helden naar het Bloemenrijk. Ze zijn hier op bezoek en ontmoeten daar Prins Florian. Het vriendelijk onderonsje wordt echter bruut verstoord door Bowser. Via de wonderbloem transformeert hij in een enorm slagschip en het Bloemenrijk is nu in gevaar. Het is aan Mario en zijn metgezellen om de schurk een halt toe te roepen. Ze moeten daarvoor door zeven diverse gebieden heen reizen en verschillende courses voltooien. Uiteraard kun je dit in lokale co-op doen. Het is de klassieke gameplay die je gewend bent van de Super Mario Bros.-games, maar er zijn wat moderne features toegevoegd.

Zo zijn er veel speelbare personages ditmaal aanwezig: Mario, Luigi, Peach, Daisy en twee Toads zijn er helemaal klaar voor. Je kunt ook als één van de vier Yoshi's en Nabbit spelen - deze figuren zijn immuun tegen de meeste vormen van schade en zijn daardoor perfect voor de jongste gamers. Daarnaast worden er drie nieuwe power-ups getoond: Olifant, Bubbel en Drill. De Olifant-vorm is groot en sterk, maar kan in de slurf ook water opslaan. De Bubbel-vorm kan gemakkelijk vijanden verschalken, maar je kunt de bubbeltjes ook gebruiken om bij moeilijk bereikbare locaties te komen. Tot slot kun je met de Dril-vorm graven - wie had dat gedacht. De nieuwe vormen zijn echter niks vergeleken met het wondereffect. Wanneer spelers deze activeren worden de levels geheel op hun kop gezet. Tot slot toont Nintendo de nieuwe patches - hiermee kun je jouw speelstijl eigen maken door gebruik te maken van speciale vaardigheden.

Super Mario Bros. Wonder is beschikbaar vanaf 20 oktober voor de Nintendo Switch.

Bron: Nintendo
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Super Mario Bros. Wonder

Series

Mario

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasedatum

20 oktober 2023

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord