Gerucht: Google Stadia wordt omgetoverd in Google Stream

Het lijkt erop dat Google Stadia een flinke transformatie gaat doormaken. De streamingservice zou worden omgetoverd tot Google Stream om diensten van derde partijen te faciliteren.

Dat het niet zo lekker gaat met Google Stadia, is wellicht nog zacht uitgedrukt. Dat werd vorig jaar wel duidelijk toen Google de deuren van de eigen Stadia-studio's sloot. Daarop volgde de aankondiging dat Google Stadia's vicepresident het bedrijf verliet. Alhoewel de dienst niet aan iedereens wensen voldeed, heeft Google met de achterliggende technologie wel goud in handen. Deze technologie zou in de toekomst moeten dienen als een white-label-product, als we oud-werknemers van Google mogen geloven. Momenteel zouden meerdere bekende namen in gameland, zoals Bungie en Capcom, in gesprek zijn met Google over de nieuwe richting van de service. Met deze verandering zou Google Stadia van naam veranderen en door het leven gaan als 'Google Stream'. Dat zou kunnen betekenen dat Google Stadia op een gegeven moment niet meer voor consumenten te gebruiken is. Neem dit gerucht, zoals ieder gerucht, wel met een korreltje zout. Het officiële Twitter-account van Google Stadia deelde afgelopen vrijdag nog een berichtje waarin het bedrijf mededeelt dat de toekomst van de dienst er rooskleurig uitziet.

Google heeft tot op heden nog niet gereageerd op dit gerucht.

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?