Grote ontslaggolf bij Embracer Group

Er ging een enorme ontslaggolf door Embracer Group heen. De herstructurering is ook nog niet voorbij.

Embracer Group heeft bevestigd 904 werknemers te hebben ontslagen, wat neerkomt op 5% van het personeelsbestand, na financiële uitdagingen als gevolg van het mislukken van een deal van $2 miljard met Savvy Games Group. Het bedrijf kreeg kritiek te verduren vanwege aanzienlijke bezuinigingen in 2023, waaronder de sluiting van Volition, de maker van Saints Row. De interne personeelsinkrimping omvat 511 ontwikkelaars en 202 niet-ontwikkelaars, met nog eens 191 externe ontwikkelaars. Embracer erkende de afschrijving van vijftien projecten in verschillende dochterondernemingen. Tijdens een financiële presentatie sprak CEO Lars Wingefors zijn dank uit aan de vertrekkende medewerkers en beloofde hij het bedrijf om te vormen tot een slankere en sterkere entiteit. Ondanks de lopende herstructureringen en mogelijke buy-outs, worden er meer ontslagen verwacht. Gearbox, de ontwikkelaar van Borderlands, staat naar verluidt te koop, terwijl Embracer moeite heeft om een koper te vinden tegen de vraagprijs. Wingefors blijft optimistisch over de toekomst van het bedrijf en noemt de vooruitgang in het herstructureringsprogramma en het vertrouwen dat Embracer er als een sterkere entiteit uitkomt.

De toekomst moet uitwijzen hoe het verder gaat met Embracer Group.

BRON IGN

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?