Gameontwikkelaar Volition sluit haar deuren

Geplaatst:
Aangepast: 18 februari 2024 13:26

Gameontwikkelaar Volition, vooral bekend van de Saints Row-franchise, sluit definitief haar deuren. Dat nieuws maakte de ontwikkelaar vandaag wereldkundig.

Na drie decennia sluit Volition haar deuren. Op LinkedIn heeft de studio, gevestigd in het Amerikaanse Champaign (Illinois), bevestigd dat de ontwikkelaar haar deuren sluit vanwege het "reorganisatieprogramma" van moederbedrijf Embracer Group. Het moederbedrijf start aan een reorganisatie om "haar positie als vooraanstaande speler in de videospelindustrie te behouden". Embracer zou daarom de moeilijke beslissing hebben genomen om Volition met onmiddellijke ingang te sluiten. Lees hieronder het statement dat gameontwikkelaar Volition vandaag naar buiten bracht:

Volition1

Sinds 1996 was gameontwikkelaar Volition actief. De ontwikkelaar heeft niet alleen aan de Saints Row-reeks gewerkt, maar ook aan andere franchises zoals de Red Faction-serie. Op dit moment is het nog onzeker wat er gaat gebeuren met deze intellectuele eigendommen in de toekomst.

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Saints Row (2022)

Series

Saints Row

Uitgever

Deep Silver

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

23 augustus 2022

Ontwikkelaar

Volition

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord