Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Saints Row (2022)

  • Ontwikkelaar Volition
  • Eerste releasedatum 23 augustus 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , Open-World
  • Gameliner score

Saints Row studio Volition verplaatst naar Gearbox

De schijnbaar ondermaatse prestaties van Saints Row hebben ertoe geleid dat de ontwikkelaar Volition op is gegaan in Gearbox. Dit maakte Embracer Group onlangs bekend.

Het nieuws verscheen in het 2e kwartaal 2022 financiële rapport van Embracer Group. Volgens de uitgever is dit de eerste interne overdracht waarmee een grote studio wordt verplaatst tussen operatieve groepen. In het rapport staan ook aanwijzingen die erop wijzen dat er in de toekomst meer van dit soort interne overdrachten plaats gaan vinden. Volgens Embracer heeft Saints Row financieel gezien in het tweede kwartaal van 2022 wel in lijn met de verwachtingen van het management gepresteerd. Volgens de uitgever werd de organische groei tijdens het kwartaal van 35% vooral gedreven door nieuwe releases binnen PC/console, met name de reboot van Saints Row, die op 23 augustus 2022 uitkwam. Hoewel, het rapport stelt ook dat de ontvangst van Saints Row niet aan de verwachtingen voldeed en de fanbase gedeeltelijk gepolariseerd achterliet.

Wat de verhuizing van Volition naar Gearbox betekent voor de toekomst van de Saints Row franchise, is nog niet bekend.

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?