Hazelight Studios werkt aan nieuwe game

-

Ontwikkelaar Hazelight Studios heeft middels een bericht op X een teaser geplaatst voor een nieuwe game. Dus als je zit te wachten op een nieuwe game van deze studio, dan zit je gebeiteld met deze tease.

Mocht de naam van de studio niet direct een belletje bij je doen rinkelen, dan gebeurt dat waarschijnlijk wel bij het lezen van de games die zij hebben uitgebracht. Hazelight Studios staat erom bekend dat zij games ontwikkelen die vooral heel leuk zijn om samen te spelen en te ervaren. Games als Brothers: A Tale of Two Sons, A Way Out en natuurlijk It Takes Two komen uit de koker van de Zweedse ontwikkelaar. Op de foto die is geplaatst is te zien dat we te maken hebben met een spiksplinternieuwe game. Verwacht dus geen tweede deel van de drie eerder genoemde games. Ook zijn er in de afbeelding een aantal verborgen hints te vinden.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de gele post-it in de linker bovenhoek dan is het duidelijk dat we te maken krijgen met een nieuwe co-op game. Dat viel op zich wel te verwachten, maar daarnaast zijn ook de woorden cooler, other, ouch en legen(d?) op het gele briefje terug te lezen. Oprichter van Hazelight Studios, Josef Fares, liet eerder al weten dat de volgende game sowieso nog beter zou worden dan It Takes Two. Best een statement, aangezien die game ontzettend veel lof en prijzen heeft ontvangen. Sterker nog, met meer dan twintig miljoen verkochte exemplaren valt It Takes Two ook bij het grote publiek in de smaak. Op de foto is het releasejaar deels doorgekrast, maar we kunnen met enige zekerheid wel stellen dat we de nieuwe game voor het jaar 2030 kunnen spelen.

Op de linker post-it zijn rechthoeken te zien met pijlen erin die lijken te wijzen op de dynamische manier van spelen. Als we daarop afgaan zal het waarschijnlijk weer een platformer zijn waarbij je alle kanten op moet gaan. Aan de rechter zijde zien we de namen Mio en Zoe trapsgewijs om en om geschreven staan. Wellicht zijn dit de namen van de nieuwe hoofdpersonen. In een persoonlijke tweet als reactie op het bericht van Hazelight Studios, laat Josef Fares weten dat de titel van de nieuwe game begint met een S en eindigt met een N. Hij sluit vervolgens af met de woorden: "Can't wait to show it soon". Dus het kan zomaar zijn dat we binnenkort meer informatie kunnen verwachten.

Verdere informatie omtrent de game is nu nog niet bekend, maar als we de woorden van Fraser mogen geloven volgt die informatie snel. Zodra er meer bekend is lees je het uiteraard op onze website.

Bron: Hazelight Studios
Patrick Lamers Mede-eigenaar en Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord