Is Black Myth: Wukong stiekem een PS5-exclusive?

-

Er doen geruchten de ronde dat de populaire game Black Myth: Wukong, die op 20 augustus 2024 uitkwam voor PS5 en PC, momenteel niet beschikbaar is op Xbox-consoles vanwege een geheime exclusiviteitsdeal met Sony. Dit zou in tegenstelling staan tot de eerder gecommuniceerde reden van technische problemen.

Black Myth: Wukong heeft een indrukwekkende start gehad, met meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren in de eerste drie dagen. De game, gebaseerd op Chinese mythologie, brak records op platforms zoals Steam, waar het meer dan 2,4 miljoen gelijktijdige spelers bereikte. Hoewel de game oorspronkelijk was aangekondigd voor zowel PS5 als Xbox Series X/S, bleef de Xbox-versie opvallend achterwege. Volgens nieuwe berichtgeving vanuit Forbes redacteur 'Paul Tassi' zou de reden hiervoor niet in technische problemen liggen, zoals eerder werd beweerd, maar in een ongepubliceerde exclusiviteitsdeal met Sony. Dit zou verklaren waarom Xbox-spelers de game voorlopig moeten missen, hoewel de deal mogelijk tijdelijk is. Bekijk hieronder de X-berichten van Tassi:

De berichtgeving is niet officieel bevestigd door Sony of Game Science, dus de kans is nog steeds reël dat Black Myth: Wukong uiteindelijk ook op Xbox zal verschijnen. Het blijft afwachten of en wanneer Xbox-spelers hun kans krijgen om deze populaire titel te spelen.

Bron: X

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Black Myth: Wukong

Ontwikkelaar:

Game Science

Uitgever:

Game Science

Release:

20 augustus 2024

Gameliner Awards:

Best of gamescom 2023

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Avatar Juggy
Juggy

30 augustus 2024 om 11:33

Het is wel een bijzondere situatie, maar je hoort nu vooral tegengeluiden dat het helemaal geen exclusiviteitsdeal is en dat het gaat om serieuze technische problemen bij de Xbox Series-versie. Afijn, wachten moeten we in ieder geval

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord