Microsoft probeerde Zynga over te nemen

Geplaatst:
Aangepast: 26 juni 2023 13:37

Voordat Microsoft in zee ging met Zenimax Studios voor de overname van Bethesda vonden er gesprekken plaats met de mobiele gameontwikkelaar Zynga.

Topman bij Microsoft Gaming - oftewel Xbox - Phil Spencer verklaarde tijdens de hoorzitting met de FTC dat Microsoft de eerste gesprekken had gestart met Zynga. Microsoft probeert al een tijdje de mobiele markt te betreden en hoopt ook met de overname van Activision Blizzard hier de eerste stappen in te kunnen zetten. De mobiele gameontwikkelaar King - bekend van o.a. Candy Crush - is onderdeel van het Activision Blizzard pakketje. Echter, tijdens de gesprekken heeft Take-Two destijds toegeslagen en Zynga overgenomen.

Eerder werd er onthuld dat Starfield één van de voornaamste redenen was voor de overname van Bethesda.

De hoorzitting tussen de FTC en Microsoft zal dinsdag voortgezet worden.

Bron: Tom Warren
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord