Microsoft vecht besluit CMA over overname Activision aan

Geplaatst:

Microsoft vecht het besluit van de CMA aan in de rechtbank. De CMA probeerde een stokje te steken voor de overname van Activision door Microsoft.

Microsoft gaat in beroep tegen het besluit van de Britse Competition and Markets Authority (CMA) om zijn overname van Activision Blizzard ter waarde van 69 miljard dollar te blokkeren. Dit hoger beroep wordt gehoord tijdens een rechtszitting in juli. De CMA had de Microsoft-Activision overname geblokkeerd vanwege zorgen over de concurrentie in de cloudgamingsector, maar Microsoft betoogt dat de toezichthouder "fundamentele fouten heeft gemaakt in zijn beoordeling". De hoorzitting duurt vanaf 24 juli twee weken en als Microsoft met succes in beroep gaat, gaat de deal terug naar de CMA voor verder onderzoek. Eerder sprak Microsoft voorman Brad Smith zich al uit over het besluit van de CMA.

24 juli vindt de rechtszitting plaats. Na die datum horen we meer over de verdere verloop van de overname. Gaat de overname dan toch eindelijk echt door?

Bron: Video Games Chronicle
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord