Mighty DOOM bekijkt het van een andere kant

Geplaatst:

Swipe and tear, until it is done. De über-dikke DOOM franchise staat bekend om viscerale actie en over-the-top geweld, iets wat gamers decennialang helemaal prima hebben gevonden. Maar zelfs een franchise als deze vraagt om innovatie en laat Bethesda nou net mensen in huis hebben die verdoomd (wink) goed zijn in innoveren. Want als DOOM bekend staat om over-the-top, waarom zou je daar dan niet op verder borduren? Precies! Aanschouw: Mighty DOOM, een helse top-down mobile shooter waar de schattigheid vanaf druipt. Soort van.

Ergens vraag je jezelf af waarom Bethesda hiermee aan de haal is gegaan. Zouden er werkelijk mensen zijn die naast Twitter, Instagram, TikTok en Snapchat nog ruimte hebben voor een mobiele DOOM-game? Onderzoek zal uitgewezen hebben dat de mobiele brigade wel te porren is voor een top-down DOOM-ervaring, welke tjokvol aandoenlijke microtransacties komt te zitten. Anders had men de onderstaande aankondigingstrailer ook niet hoeven uit te brengen.

Kijk nou hoe lief. Je zou er bijna zelf een klein Doom Slayertje door willen adopteren. Deze is echt zo veel schattiger dan die krijsende Angry Bird vogels, of wat men tegenwoordig ook speelt. Ik bedoel, ik gebruik mijn telefoon vooral om mee te bellen en te appen (en een beetje 9GAG), dus ik heb letterlijk geen idee.

Anywho, Mighty DOOM. Mocht het je leuk lijken, zet dan maar een dikke cirkel om 21 maart, gezien Mighty DOOM vanaf die datum verkrijgbaar is via de Google Play Store en de iOS App Store.

Bron: Bethesda
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mighty DOOM

Series

DOOM

Uitgever

Bethesda Softworks

Reviewscore

-

Platforms

Mobile

Releasedatum

21 maart 2023

Ontwikkelaar

Bethesda Game Studios

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord