Nintendo Switch 2 krijgt geen grote hardware update

Geplaatst:

De Nintendo Switch 2 krijgt geen grote hardware update. Als we de berichtgeving mogen geloven, vinden er slechts kleine verbeteringen plaats aan het apparaat.

De aankomende Nintendo Switch 2, zoals onthuld in een recent rapport van de Chinese fabrikant van randapparatuur Mobapad, krijgt geen grote hardware upgrade ten opzichte van haar voorganger. De console blijft volgens Mobapad bestaande Pro Controller- en Joy-Con-controllers ondersteunen, zij het met kleinere Joy-Con-motoren en een nieuw horizontaal magnetisch bevestigingssysteem dat de compatibiliteit in handheld-modus beperkt. Achterwaartse compatibiliteit is een hoogtepunt, met de Switch 2 die volledige ondersteuning biedt voor zowel fysieke als digitale versies van originele Switch-games. Volgens de Chinese fabrikant blijft de USB-C-poort behouden voor docking, met kleine ontwerpverbeteringen in nieuwe generatie docks die tot 4K-resolutie ondersteunen, terwijl het een iets groter scherm en 1080p-resolutie belooft voor een verbeterde game-ervaring.

Hoewel de Switch 2 nog niet officieel is aangekondigd, lijkt de nieuwe console er toch echt aan te komen. Er zijn inmiddels meerdere verschillende bronnen die berichten hebben gedeeld over de vermeende opvolger van de Switch. De tijd moet uitwijzen of al deze berichtgeving klopt.

Bron: Wccftech
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Avatar Juggy
Juggy

1 mei 2024 om 13:20

(bijgewerkt)

Ik hoop dat ze binnenkort die console eens laten zien. Kan die geruchtenmolen ook stoppen met draaien en kunnen we focussen op wat Nintendo daadwerkelijk in de pijplijn heeft zitten

Avatar Jolienmauritsz
Jolienmauritsz

1 mei 2024 om 15:56

@Juggy, maar speculeren hierover is zo leuk om te doen ;')

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord