Oekraïense S.T.A.L.K.E.R. ontwikkelaar komt om tijdens oorlog

Geplaatst: 27 december 2022 20:10
-

De Oekraïense ontwikkelaar Volodymyr Yezhof is tijdens de oorlog tussen Rusland en Oekraïne om het leven gekomen. Dit heeft het Ministerie van Defensie van Oekraïne bekendgemaakt op Twitter.

Sinds Rusland op 20 februari 2022 Oekraïne binnenviel heeft de oorlog aan beide kanten al talloze levens gekost. In een tweet van het Ministerie van Defensie van Oekraïne is op Tweede Kerstdag naar buiten gebracht dat ontwikkelaar Volodymyr Yezhof ook slachtoffer is geworden van het conflict. Yezhof heeft een behoorlijke staat van dienst in Oekraïne als ontwikkelaar. Hij werkte tijdens zijn carrière voor bedrijven als Ulysses Games LLC, Frogwares, Playtestix, Hogsmith Games en Fishing Planet LLC. Ook heeft gewerkt bij GSC Game World aan de game S.T.A.L.K.E.R. Zijn voormalig werkgever heeft op Twitter ook gereageerd op het tragische nieuws rondom Yezhof. Ze roemen hem om alle games en universums die hij gecreëerd heeft als ontwikkelaar. Daarnaast condoloren ze zijn familie met het verlies en geven zij aan dat Oekraïne opnieuw een held moet missen.

Bron: Oekraïense Ministerie van Defensie
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Ontwikkelaar:

GSC Game World

Uitgever:

THQ Nordic

Release:

23 maart 2007

-

Pc

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord