Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Atomic Heart

  • Ontwikkelaar Mundfish
  • Eerste releasedatum 21 februari 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , RPG , First-Person Shooter , Open-World , Horror
  • Gameliner score

Oekraïne pleit voor een Atomic Heart boycot

De Oekraïense regering heeft aangegeven het fijn vinden als we met z'n allen besluiten om Atomic Heart vooral niet te kopen/spelen. Zelenski's Ministry of Digital Affairs is dan ook van plan om een beroep te doen op het fatsoen van Valve, Sony en Microsoft, waarbij men het verzoek gaat indienen om de shooter van het Russische Mundfish uit Oekraïense stores te laten verwijderen. Daarbij zou ook de vraag worden gesteld of andere landen op z'n minst stappen willen ondernemen om de distributie te limiteren.

Achteraf gezien hadden we dit met z'n allen aan kunnen zien komen, maar het is best logisch dat Oekraïne niet zo happy wordt van Atomic Heart. In de first-person shooter van Mundfish klotst het communisme tegen de plinten omhoog, waarbij sommigen ook concluderen dat de game het hele Soviet Unie-regime romantiseert. Vooral nu ene Vladimir Poetin zijn verlangen naar die goede oude tijd kracht bijzet door Oekraïne te bestoken tot het capituleert, komt een game als Atomic Heart gewoon niet zo goed uit.

Daarbij komt ook nog eens kijken dat de Russische overheid een belang heeft bij het succes van de game. Diverse Russische ondernemingen hebben flink geïnvesteerd in Atomic Heart, dus elke roebel die men aan de verkopen van de game verdient, is er een te veel. Tenminste, dat vindt Alex Bornyakov, vice-minister van Digital Transformation. Dat Mundfish zich niet heeft gedistantieerd van Poetins gedachtengoed en het niet openlijk veroordeelt, dat ligt de beste man ook niet zo lekker.

Nou, dan weet je het hè. Vooral Atomic Heart niet kopen en dus ook niet downen via Game Pass, hoe goed onze eigen Bram Atomic Heart ook vindt.

Over auteur Patrick Meurs

Patrick Meurs Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?