Ontwikkelaar Lords of the Fallen ontslaat personeel

Geplaatst:

Ook in 2024 blijven er ontslagen vallen bij gamestudios. Ditmaal heeft het Poolse CI Games in haar personeelsbestand moeten snijden.

CI Games, de ontwikkelaar achter Lords of the Fallen, heeft 10% van haar personeel ontslagen, waaronder een groot deel van het marketingteam. De dochterstudio's Hexworks en Underdog zijn ook getroffen. Het bedrijf bevestigde de ontslagen en zei dat de beslissing was genomen om de kracht en stabiliteit van het bedrijf te behouden. De CEO van CI Games, Marek Tymiński, sprak zijn dank uit aan de getroffen werknemers en benoemde dat het bedrijf continu probeert te optimaliseren. De ontslagronde volgt op de onthulling dat Lords of the Fallen in 2023 het duurste project van het bedrijf tot nu toe was, dat 281 miljoen PLN (64,4 miljoen euro) kostte en waarvan binnen tien dagen meer dan een miljoen exemplaren waren verkocht. De game was dus best een succes.

Wat dit betekent voor de toekomst van CI Games en de tot nu toe uitgebrachte games, is nog niet bekend. Lees hier onze review van Lords of the Fallen.

Bron: Games Industry
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Lords of the Fallen (2023)

Series

Lords of the Fallen

Uitgever

CI Games

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

13 oktober 2023

Ontwikkelaar

Hexworks

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord