Opnieuw zaak tegen Activision Blizzard voor grensoverschrijdend gedrag

Geplaatst:
Aangepast: 15 oktober 2022 16:38

Opnieuw wordt er een rechtszaak aangespannen tegen Activision Blizzard vanwege grensoverschrijdend gedrag. Een voormalig medewerer zegt jarenlang te zijn lastig gevallen door een manager voordat hij werd ontslagen.

Het lijkt maar niet te stoppen met de rechtszaken tegen het bedrijf Activision Blizzard. Al eerder werden zij voor het gerecht gedaagd in verband met misstanden binnen het bedrijf. Nu is er opnieuw een voormalig medewerker die Activision Blizzard voor de rechter sleept. Volgens haar heef zij jarenlang seksueel grensoverschrijdend gedrag van een manager moeten doorstaan voordat hij uiteindelijk werd ontslagen. De manager zou hebben gedreigd haar te ontslaan als zij geen seksuele handelingen zou verrichten en hij zou gedreigd hebben intieme foto's van haar te delen.

Voordat zij bij Activision Blizzard aan de slag ging, onderhield de anonieme aanklaagster een vrienschappelijke online relatie met de gedaagde Miguel Vela. Zij zou tijdens deze periode intieme foto's aan hem hebben verstuurd. Toen zij later bij Activision Blizzard kwam te werken zijn deze foto's tegen haar gebruikt. Hij heeft onder meer aan haar borsten gezeten en veelvuldig geprobeerd te zoenen. Daarnaast kleineerde hij de voormalig medewerker ook met enige regelmaat.

Advocate Lisa Bloom maakte het nieuws van de nieuwe rechtszaak bekend op haar Twitteraccount. Inmiddels vertegenwoordigd zij al acht vrouwen die met soortgelijke aanklachten jegens Activision Blizzard naar de rechter zijn gestapt.

Bron: Lisa Bloom
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord