Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Overname Activision Blizzard schadelijk voor gamers

Opnieuw een tegenvaller voor Microsoft en Activision Blizzard. Eerst gaf de Amerikaanse toezichthouder al geen toestemming voor de overname en nu blijkt dat ook de Britse toezichthouder tegen de overname is.

Nadat Microsoft begin 2022 aankondigde om Activision Blizzard over te nemen, kwamen er allerlei onderzoeken opzetten en ontstond er een stortvloed aan kritiek. De grootste reden van kritiek is samen te vatten tot simpelweg één reden: de concurrentie (denk vooral aan Sony) wordt namelijk te veel beperkt. Als het Microsoft lukt om de overname te voltooien, hebben ze namelijk het overgrote gedeelte van de cloudgaming markt in handen. Om die reden zijn dus zowel de Amerikaanse als Britse waakhonden tegen de deal.

Een andere reden dat de Britse toezichthouder tegen de deal is, is omdat ze bang zijn dat de spelers er de dupe van worden. Microsoft kan namelijk plotseling beslissen om de games duurder te maken of om ze exclusief te maken voor Microsoft systemen. De Amerikaanse techgigant is gevraagd om antwoord te geven op deze eventuele problemen. Wanneer ze met voldoende bewijs of antwoorden komen waaruit blijkt dat ze geen grote veranderingen doorvoeren, geeft de waakhond waarschijnlijk wel toestemming voor de overname. Ook de Europese Commissie is op dit moment nog bezig met een onderzoek naar de overname. Zij zullen op zijn laatst met een besluit komen op 11 april. Enige haast is wel geboden, want de huidige deal tussen Activision Blizzard en Microsoft loopt tot eind juni. Wanneer de deal dan nog niet gesloten is, moeten de twee bedrijven opnieuw afspraken maken over de overname.

Afgelopen november verzekerde de president van Activission Blizzard, zijn werknemers er nog van dat de overname zonder problemen door zou gaan. Hoe tijden kunnen veranderen.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?