Overname Activision Blizzard schadelijk voor gamers

Geplaatst:
Aangepast: 8 februari 2023 21:08

Opnieuw een tegenvaller voor Microsoft en Activision Blizzard. Eerst gaf de Amerikaanse toezichthouder al geen toestemming voor de overname en nu blijkt dat ook de Britse toezichthouder tegen de overname is.

Nadat Microsoft begin 2022 aankondigde om Activision Blizzard over te nemen, kwamen er allerlei onderzoeken opzetten en ontstond er een stortvloed aan kritiek. De grootste reden van kritiek is samen te vatten tot simpelweg één reden: de concurrentie (denk vooral aan Sony) wordt namelijk te veel beperkt. Als het Microsoft lukt om de overname te voltooien, hebben ze namelijk het overgrote gedeelte van de cloudgaming markt in handen. Om die reden zijn dus zowel de Amerikaanse als Britse waakhonden tegen de deal.

Een andere reden dat de Britse toezichthouder tegen de deal is, is omdat ze bang zijn dat de spelers er de dupe van worden. Microsoft kan namelijk plotseling beslissen om de games duurder te maken of om ze exclusief te maken voor Microsoft systemen. De Amerikaanse techgigant is gevraagd om antwoord te geven op deze eventuele problemen. Wanneer ze met voldoende bewijs of antwoorden komen waaruit blijkt dat ze geen grote veranderingen doorvoeren, geeft de waakhond waarschijnlijk wel toestemming voor de overname. Ook de Europese Commissie is op dit moment nog bezig met een onderzoek naar de overname. Zij zullen op zijn laatst met een besluit komen op 11 april. Enige haast is wel geboden, want de huidige deal tussen Activision Blizzard en Microsoft loopt tot eind juni. Wanneer de deal dan nog niet gesloten is, moeten de twee bedrijven opnieuw afspraken maken over de overname.

Activision Blizzard Microsoft deal

Afgelopen november verzekerde de president van Activission Blizzard, zijn werknemers er nog van dat de overname zonder problemen door zou gaan. Hoe tijden kunnen veranderen.

Bron: GamesIndustry.biz
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord