PlayStation 6 krijgt een AMD chip

-

Het ziet ernaar uit dat de PlayStation 6 straks een AMD chip krijgt. Tenminste, als we nieuwssite Reuters mogen gelogen.

Intel verloor in 2022 het contract voor het ontwerp en de productie van de PlayStation 6-chip aan AMD vanwege een geschil over winstmarges. Deze deal, die $30 miljard aan omzet had kunnen genereren en Intel’s opkomende foundry-business aanzienlijk had kunnen versterken, was cruciaal voor Intel’s strategie onder CEO Pat Gelsinger. Ondanks de competitieve biedingen, inclusief directe onderhandelingen met Sony's executives, leidde Intel's onvermogen om overeenstemming te bereiken over de prijs met Sony ertoe dat AMD het contract bemachtigde. De PlayStation 6-chipdeal moest een aanzienlijke inkomstenstroom hebben opgeleverd en Intel hebben geholpen zich te vestigen als een belangrijke speler in de productiemarkt, maar de gemiste kans weerspiegelt de voortdurende uitdagingen voor Intel om belangrijke nieuwe klanten te vinden. AMD heeft ook al de chip voor de PlayStation 5 Pro en PlayStation 5 ontwikkeld, dus erg verbazingwekkend is dit niet.

Het duurt nog wel even voordat we iets concreets te horen krijgen over de PlayStation 6. Het is in ieder geval best aannemelijk dat de SoC van het apparaat door AMD wordt geleverd.

Bron: Reuters
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord