Releasedatum en prijs PS5 Pro onthuld

-

Vandaag is het een grote dag voor PlayStation-fans! Lees hier alles wat je moet weten over de PlayStation 5 Pro en diens nieuwe functionaliteiten.

Gisteren werd de PlayStation 5 Pro officieel bevestigd en nu is het tijd om te kijken wat de nieuwe console-variant van Sony in huis heeft. Mark Cerny - de hoofdarchitect van de PS5 console - geeft een presentatie over het nieuwste stukje tech. Hij geeft een geschiedenisles over de originele launch van PlayStation 5, maar daarna gaan we toch echt over op de orde van de dag: de PS5 Pro. Cerny geeft aan dat gamers deze dagen vaak moeten kiezen tussen twee modi, namelijk performancemodus of kwaliteitsmodus. De PlayStation 5 Pro hoopt deze kloof te overbruggen met drie grote upgrades binnen de console. Met een grotere GPU kent de console-variant meer geheugen met maar liefst 67% Compute Units en 28% snellere RAM. Dit zorgt voor een betere rendersnelheid van ongeveer 45%. Via AI-gedreven upscaling wordt de resolutie van PlayStation 5 Pro-games naar het hoogste niveau mogelijk gebracht. Tot slot kent de PS5 Pro geadvanceerde ray-tracing, waardoor het licht in de games er nog beter uit komt te zien.

PS5 Pro prijs releasedatum 1
PS5 Pro prijs releasedatum 2
PS5 Pro prijs releasedatum 3
PS5 Pro prijs releasedatum 4
PS5 Pro prijs releasedatum 5
PS5 Pro prijs releasedatum 6

De PlayStation 5 Pro is beschikbaar vanaf 7 november voor de adviesprijs van ongeveer 800 euro. Vanaf 26 september beginnen de eerste pre-orders binnen te vallen. Meer PS5-nieuws lezen? Check dan hier onze Astro Bot review.

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties
Avatar devindegroot
devindegroot

10 september 2024 om 20:06

800 euro, veel te duur. PS4 Pro had met de introductie van 4K echt wel sterke argumenten om het systeem te kopen, maar PS5 Pro laat nog geen goede redenen zien. Ze showcasen het systeem met 4+ jaar oude games die de doelgroep gamer voor een pro systeem allang lek gespeeld heeft.

Moet ik Sony dan echt uitleggen dat ze beter kunnen laten zien dat bijvoorbeeld een Dragons Dogma 2 of een Star Wars Outlaws vele malen beter runt op de pro en een update voor het systeem krijgen? Dat zijn dingen die me enigzins over de streep hadden kunnen trekken... En dan nog geen disc drive en geen stand... man man man

Avatar Juggy
Juggy

11 september 2024 om 11:51

@devindegroot ja ze vragen de hoofdprijs voor niet per se noodzakelijke functies/upgrades. Het feit dat ze voor 800 euro niet een disc drive en stand bij kunnen doen, dat is inderdaad niet zo netjes

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord