Sacred 2: Fallen Angel

  • Ontwikkelaar Ascaron
  • Eerste releasedatum 15 mei 2009
  • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3
  • Gameliner score

Sacred 2 is veel slimmer dan DRM

Waar games voor de pc tegenwoordig alle middelen uitproberen om piraterij tegen te gaan met bijvoorbeeld het systeem van het 'Digital Rights Management' (DRM), slaat Sacred 2: Fallen Angel een heel andere weg in. Ontwikkelaar Ascaron heeft namelijk een slim idee uitgewerkt.

Het nieuwe systeem houdt in dat je de game op zoveel systemen kunt installeren als je wilt. Zodra je de game op je eigen PC hebt geïnstalleerd, kun je hem dus doorgeven aan vrienden die de game ook wel willen proberen. Echter kunnen zij na de installatie maar 24 uur lang met de game spelen, waarna hen wordt gevraagd of ze de game willen kopen. Heiko tom Felde, Managing Director bij Ascaron, heeft er het volgende over te zeggen:

We feel that consumers should have a right to choose, and this innovative system offers the perfect purchasing option for gamers. It's a great system for family and friends, allowing everyone the opportunity to try out the game and play together, then making a purchase decision.

Of deze 'Try before you Buy' actie van Ascaron echt een slimme zet is, dat moet nog maar blijken uit de verkoopcijfers van de game. Wat je natuurlijk ook kunt doen in plaats van het kopen van de volledige game nadat je speeltijd voorbij is, is een vrije dag uitkiezen en de game spelen tot je er bij neervalt.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?