Silent Hill

  • Ontwikkelaar Team Silent
  • Eerste releasedatum 1 augustus 1999
  • Platformen Nintendo Game Boy Advance , PlayStation
  • Genre Horror , Survival
  • Gameliner score -

Silent Hill komt niet terug, zegt Konami

Horror-fans van over de hele wereld moeten helaas toch teleurgesteld worden. Silent Hill komt namelijk niet terug, zegt Konami.

De laatste Silent Hill-game, Silent Hill: Downpour dateert alweer van 2012. Fans bleven lang hopen op een nieuw deel in de serie of een remake, maar die is er tot op heden nooit gekomen. Recentelijk deden zich echter flink wat geruchten de ronde over een mogelijke reboot van de serie. Zo ging er een gerucht rond dat Silent Hills toch uitkomt, de game waar Hideo Kojima aan werkte, maar die uiteindelijk geannuleerd werd. Daarnaast ging er ook een gerucht rond van een Konami-medewerker die beweerde dat Sony Silent Hill wilde kopen. Konami zelf heeft nu al die geruchten ontkracht. In een interview met Rely On Horror, de gamesite die zich speciaal richt op horrorgames, geeft een woordvoerder van de Amerikaanse Konami aan dat de geruchten onjuist zijn. Zowel de geruchten rondom een reboot van de serie als van Hideo Kojima's Silent Hills zijn volgens hem absoluut niet waar. In een e-mail geeft de woordvoerder echter niet aan dat Konami de serie compleet verlaten heeft. Er is dus nog kans op een nieuwe game in de franchise, maar dus wellicht niet in de vorm die we verwacht hadden.

onbekend

Het ziet er dus niet naar uit dat de Silent Hill-serie binnenkort een reboot krijgt. Wie weet hoe lang het nog gaat duren voordat we weer iets van de serie te zien krijgen.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?