Sony neemt Destiny ontwikkelaar Bungie over

Geplaatst:

Een goede twee weken na de aankondiging van Microsofts overname van Activision Blizzard volgt een volgende miljardendeal. Sony heeft namelijk Bungie gekocht.

De aankondiging van PlayStation is op zijn zachtst gezegd erg gevoelig te noemen. Bungie is natuurlijk berucht en beroemd door de Halo serie. Deze wist de Xbox in de beginjaren echt op de kaart te zetten als uitdager van Sony's Playstation. Dat juist deze ontwikkelaar voor Sony aan de slag gaat is dus best bijzonder. Tegenwoordig kennen we Bungie vooral als de ontwikkelaar achter Destiny en Destiny 2. Sony geeft in een persbericht aan dat Bungie als een onafhankelijke dochteronderneming van Sony Interactive Entertainment blijft opteren, onder leiding van het huidige management. Tevens zullen de games van Bungie - voorlopig - op diverse platformen blijven verschijnen. Ook blijft Bungie zelf gewoon al hun games uitgeven.

Voor de overname van Bungie had Sony zo'n 3,6 miljard dollar over. Dat valt nog altijd in het niet bij het astronomische bedrag van 70 miljard dollar dat Microsoft betaalde om Activision Blizzard over te nemen. De vraag is waar dit eindigt? Nintendo, het is nu aan jullie!

Bron: Bungie
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord