Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Sony neemt Destiny ontwikkelaar Bungie over

Een goede twee weken na de aankondiging van Microsofts overname van Activision Blizzard volgt een volgende miljardendeal. Sony heeft namelijk Bungie gekocht.

De aankondiging van PlayStation is op zijn zachtst gezegd erg gevoelig te noemen. Bungie is natuurlijk berucht en beroemd door de Halo serie. Deze wist de Xbox in de beginjaren echt op de kaart te zetten als uitdager van Sony's Playstation. Dat juist deze ontwikkelaar voor Sony aan de slag gaat is dus best bijzonder. Tegenwoordig kennen we Bungie vooral als de ontwikkelaar achter Destiny en Destiny 2. Sony geeft in een persbericht aan dat Bungie als een onafhankelijke dochteronderneming van Sony Interactive Entertainment blijft opteren, onder leiding van het huidige management. Tevens zullen de games van Bungie - voorlopig - op diverse platformen blijven verschijnen. Ook blijft Bungie zelf gewoon al hun games uitgeven.

Voor de overname van Bungie had Sony zo'n 3,6 miljard dollar over. Dat valt nog altijd in het niet bij het astronomische bedrag van 70 miljard dollar dat Microsoft betaalde om Activision Blizzard over te nemen. De vraag is waar dit eindigt? Nintendo, het is nu aan jullie!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?