Tameem Antoniades heeft Ninja Theory verlaten

Geplaatst:
Aangepast: 5 april 2024 18:03

Tameem Antoniades, de flamboyante mede-oprichter van Hellblade-ontwikkelaar Ninja Theory, heeft in alle stilte de studio verlaten. Het is dat Polygon het opmerkte tijdens hun recente bezoek aan de studio voor een eerste indruk van Senua's Saga: Hellblade II, anders hadden we het nooit geweten. Of ja, nooit. Een stuk later in ieder geval.

Een exacte reden achter Antoniades' vertrek moeten we je voor nu dus schuldig blijven, maar het is op z'n minst een opvallende ontwikkeling. Sinds Microsofts overname van de studio is er behoorlijk wat veranderd, maar deze zagen we niet direct aankomen. Des te meer omdat Antoniades een behoorlijk grote rol heeft gespeeld in Hellblade: Senua's Sacrifice, waar hij aan heeft meegeschreven. Ook in het vroege stadium van Senua's Saga was Tameem betrokken bij de ontwikkeling, maar het creatieve proces is uiteindelijk in de handen van Dan Atwell, Mark Slater-Tunstill en David Garcia komen te liggen.

Spijtig, maar we wensen Tameem alle succes toe in het najagen van een nieuwe uitdaging. Vooralsnog jaag ik vooral het spelen van Senua's Saga: Hellblade II na, welke op 21 mei verschijnt op Xbox Series X|S en pc.

Bron: Polygon
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Senua’s Saga: Hellblade II

Series

-

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

-

Platforms

Pc, Xbox Series

Releasewindow

21 mei 2024

Ontwikkelaar

Ninja Theory

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord