Tech: De ROG Ally heeft een releasedatum en prijs

Geplaatst: 11 mei 2023 19:45
Aangepast: 11 mei 2023 20:47

De ROG Ally, de gedoodverfde Steam Deck killer van Asus, heeft sinds vandaag eindelijk een releasedatum en prijs opgespeld gekregen. Vanaf 13 juni kunnen de liefhebbers van handheld gaming systemen aan de slag met de €799 kostende premium versie van de Ally, welke vanaf nu te pre-orderen valt.

Ik spreek bewust over de premium versie, gezien Asus ook heeft aangegeven dat een goedkopere versie van de ROG Ally - waarvan de prijs tot op heden onbekend is - voor Q3 2023 op de planning staat. Het grote verschil zit hem in de gebruikte APU. Beide edities van de Ally worden uitgerust met een custom AMD Ryzen Z1 chip, maar de premium editie komt met de zogeheten Extreme-versie van AMD's rekenkern.

De Ryzen Z1 Extreme-editie van de ROG Ally is vanaf nu te pre-orderen bij de grotere online winkelketens, alsook via de ASUS eShop. Wil je meer weten over de ROG Ally? Check dan vooral even de uitgebreide ROG Ally tech preview.

Bron: Republic of Gamers
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord