Tech: DualSense Edge heeft kortere batterijduur

Geplaatst: 21 december 2022 23:15
Aangepast: 22 december 2022 11:36

De DualSense Edge, de nieuwste controller van de PlayStation 5, is bijna verkrijgbaar. Ondertussen is steeds meer duidelijk geworden over de voor- en nadelen die de Elite Controller van PlayStation te bieden heeft.

Een nieuwere en duurdere controller dient toch beter te zijn dan eerdere controllers? Dit blijkt niet op elk vlak het geval te zijn bij de Dualsense Edge. De nieuwste PlayStation-controller heeft namelijk een kortere batterijduur ten opzichte van de oorspronkelijke DualSense-controller. Het kortere batterijleven wordt in een verklaring door Sony omschreven als een soort offer om de verdere features optimaal te laten renderen. Zo zijn bijvoorbeeld de joysticks van de controller makkelijk vervangbaar bij drift, zodat zich niet problemen voordoen zoals bij de Joy-Con drift op de Nintendo Switch. Ook moet de controller nog fijner aanvoelen en de knoppen makkelijker te besturen en aan te passen zijn naar wens van de speler. Bij het aanschaffen van de DualSense Edge is dit inclusief vier analoge toppen van een stick en een USB-kabel van maar liefst 2,8 meter. Ook krijg je een adapter om daarmee de kortere batterijduur te ondervangen en een case waar je de prijzige controller in kan doen.

DualSense Edge PlayStation

De DualSense Edge is op 26 januari beschikbaar voor de PlayStation 5. Ben jij al overtuigd van deze nieuwste controller? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Bron: The Verge
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord