Tech: Meta ontslaat duizenden werknemers

Geplaatst: 9 november 2022 14:46

Meta, het moederbedrijf van Facebook en What's App, heeft aangekondigd duizenden mensen te gaan ontslaan. Dat maakte oprichter Mark Zuckerberg bekend in een recente blogpost.

Meta, voorheen bekend onder de naam Facebook, heeft een lastig jaar achter de rug. Na een miljardenverlies door de Metaverse vorig kwartaal, verliezen nu 11.000 werknemers van het techbedrijf hun baan. Dit gaat om dertien procent van al het personeel bij Meta op het moment. Zuckerberg wijst in zijn blogpost zich zelf als de schuldige aan. Volgens de Meta-oprichter was hij 'overoptimistisch' toen aan de start van de coronapandemie meer mensen online gingen. Zo werd er veel meer online besteld en gingen mensen online werken en afspreken. Dat leverde volgens Zuckerberg veel inkomsten op. Mensen voorspelden dat de groei na de pandemie ook bleef stijgen en dat zorgde ervoor dat Zuckerberg zijn investeringen fors verhoogde, waaronder in de Metaverse. Die investeringen hebben nu voor een fors verlies gezorgd, waardoor de Meta-oprichter heeft besloten om 11.000 werknemers te ontslaan. Daarnaast kondigt Zuckerberg nog meer stappen aan om Meta efficiënter te maken. Wat die stappen precies gaan zijn is nog niet bekend.

Metaverse

Wat denken jullie wat er met Meta gaat gebeuren?

Bron: Meta

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord