Tech: Nieuwe features getest voor PlayStation 5

Er zijn potentiële veranderingen op komst bij de PlayStation 5. De bedoeling is namelijk om middels een bèta nieuwe functies te testen die mogelijk naar de nieuwste console van Sony komen.

Allereerst worden er sociale features geprobeerd, zoals Discord Voice Chat op de PlayStation 5. Dit moet gerealiseerd worden door jouw accounts van Discord en PlayStation Network aan elkaar te koppelen en te activeren via de app van Discord. Eenmaal werkend op de PS5, kun je jouw scherm delen en vrienden betrekken bij jouw game-ervaring. Het is verder mogelijk om handmatig screenshots en clips van de console naar de PlayStation App te sturen, om dit vervolgens via sociale media te kunnen delen. Verder komt Variable Refresh Rate support voor 1440p schermresolutie. Ook komen er nieuwe filtermethodes voor de Game Library en wordt het overzetten van data van bijvoorbeeld de PlayStation 4 naar PlayStation 5 met enkele verbeteringen makkelijker gemaakt. Ook wordt een feature genaamd 'Voice Command' getest voor PlayStation 5. Met je stem kun je het verzoek doorgeven om de laatste vijf minuten aan gameplay op te slaan of om een opname te starten. Helaas is het voor Nederlanders niet mogelijk om aan deze bèta mee te doen, gekozen deelnemers zijn afkomstig uit andere landen.

PS5 beta

Na eerst verschillende versies van de PlayStation 5 uit te brengen, wordt nu dus geëxperimenteerd met de features van de nieuwste console van Sony. Naar welke feature kijk jij het meest uit? Laat het ons weten!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?