Tech: Nieuwe features getest voor PlayStation 5

Geplaatst: 2 februari 2023 21:45
Aangepast: 3 februari 2023 15:30

Er zijn potentiële veranderingen op komst bij de PlayStation 5. De bedoeling is namelijk om middels een bèta nieuwe functies te testen die mogelijk naar de nieuwste console van Sony komen.

Allereerst worden er sociale features geprobeerd, zoals Discord Voice Chat op de PlayStation 5. Dit moet gerealiseerd worden door jouw accounts van Discord en PlayStation Network aan elkaar te koppelen en te activeren via de app van Discord. Eenmaal werkend op de PS5, kun je jouw scherm delen en vrienden betrekken bij jouw game-ervaring. Het is verder mogelijk om handmatig screenshots en clips van de console naar de PlayStation App te sturen, om dit vervolgens via sociale media te kunnen delen. Verder komt Variable Refresh Rate support voor 1440p schermresolutie. Ook komen er nieuwe filtermethodes voor de Game Library en wordt het overzetten van data van bijvoorbeeld de PlayStation 4 naar PlayStation 5 met enkele verbeteringen makkelijker gemaakt. Ook wordt een feature genaamd 'Voice Command' getest voor PlayStation 5. Met je stem kun je het verzoek doorgeven om de laatste vijf minuten aan gameplay op te slaan of om een opname te starten. Helaas is het voor Nederlanders niet mogelijk om aan deze bèta mee te doen, gekozen deelnemers zijn afkomstig uit andere landen.

PS5 beta

Na eerst verschillende versies van de PlayStation 5 uit te brengen, wordt nu dus geëxperimenteerd met de features van de nieuwste console van Sony. Naar welke feature kijk jij het meest uit? Laat het ons weten!

Bron: PlayStation
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord