Tech: Zo ziet de nieuwe PlayStation VR eruit

Geplaatst:

Sony heeft het ontwerp onthuld van de PlayStation VR2. Middels een blog op hun website werden de eerste beelden en details van de nieuwe virtual reality-set aan het publiek getoond.

Begin dit jaar toverde Sony de PlayStation VR2 uit de hoge hoed, maar tot meer dan een aankondiging dat het in de maak was kwam het niet. Nu zijn er eindelijk ook beelden bij en zien we hoe het vervolg op de PlayStation VR eruit ziet. De keuze voor het zwart-wit sluit goed aan op de PlayStation 5 console, maar ook op zijn voorganger. Het bolvormige design representeert de 360 graden waarin je kunt kijken als je de set gebruikt.

De PlayStation VR2 brengt niet alleen een nieuwe look met zich mee, maar ook een aantal nieuwe features. Zo kun je bij deze headset de afstand tussen je ogen en het scherm aanpassen. Bovendien is dit model smaller en lichter dan haar voorganger. Ook is er gewerkt aan de ventilatie. Deze is subtiel weggewerkt waardoor lucht aan de bovenzijde van de headset kan ontsnappen. De PlayStation VR2 toont beelden in 4K HDR. Naar eigen zeggen heeft Sony nog meer informatie om te delen, maar doen ze dit op een later tijdstip.

Wanneer de PlayStation VR2 op de markt verschijnt is nog niet bekendgemaakt. Ontwikkelaars kunnen wel al met de headset aan de slag, zodat ze hun games hierop kunnen testen.

Bron: PlayStation
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord